Elektromos fűtési megoldások készülék típusok szerint

Elektromos radiátorok

Elektromos radiátorjaink öntöttvas és alumínium felülettel rendelkeznek, melynek köszönhetően egyenletes hőelosztást biztosít és a meleget kellemesen sugározza. Egyes radiátor típusaink fűtőfilm réteget is tartalmaznak a még nagyobb komfort érdekében.

Elektromos fűtőpanelek

Fűtőpaneljeink a konvekciós technológia mellett sötét sugárzóval is rendelkeznek. A sötét panel felmelegedése miatt a levegőt nem csak a fűtőtest tetején, hanem a fűtőtest elé is kibocsátják, így biztosítva az elektromos konvektorokhoz képest egy komfortosabb meleg érzetet.

Elektromos konvektorok

A konvekciós technológiával működő elektromos készülékek az alul beáramló hideg levegőt a hőközvetítő bordák segítségével felmelegítik, majd a felső kiáramló nyílásokon távozik a meleg levegő. A konvekciós technológiának köszönhetően egyenletes a hőleadás.

A jó készülékválasztás 5 ismérve

1.

Levegő minőség

Ha otthonainkban tiszta és jó a levegő minősége, akkor a közérzetünk is jobb lesz.

2.

Észrevehető melegség

A készülék gyorsan reagál, a hőmérséklet emelkedés elérése érdekében. Ezt a szobahőmérséklet +3.5°C-kal történő emeléshez szükséges idővel mérik.

3.

Dizájn

A vonzó dizájn, a kiváló minőségű anyagok és az intelligens gépészet kombinációja elegáns és esztétikus készülékeket teremt.

4.

Gazdaságosság

A gazdaságoságra optimalizált vezérlés és az intelligens funkciók, maximalizálják a felhasználók kényelmét, melyet a legnagyobb energia megtakarítással kombinál.

5.

Biztonság

A készülékek maximális biztonságáról a különböző európai szabványok, CE, Class II, az IP24-es védelem valamint készülékekben túlmelegedés védelem és a borulás érzékelő gondoskodik.

Általános szabályok a készülék teljesítményének meghatározásához

Jól szigetelt lakás esetén használható “ökölszabály” szerint 1m2 helyiség fűtésére 100Watt teljesítménnyel kell számolni.

Fűtendő terület (m2)

3

5

7,5

10

12,5

15

17,5

20

25

TELJESÍTMÉNY (W)

300

500

750

1000

1250

1500

1750

2000

2500

Biztonság és védelem

A fűtőtest víz elleni védelmét IP-indexe határozza meg. A készülékeket az idevonatkozó szabályok betartásával kell felszerelni. Az Atlantic készülékek IP24-es besorolásúak ezért csak a jobb oldali ábrán látható 2-es és 3-as zónában helyezhetőek el. Kérjük, vegye figyelembe a minimális felszerelési távolságokat az ábra szerint.

Hogyan határozzuk meg, hogy milyen teljesítményre van szükségünk?

Mérje le a fűtendő területet, hogy hány négyzetméter!
Mérje le a belmagasságot! Használja az alábbi képletet:

A képlet nagyon egyszerű:

m2 x belmagasság méterben x 35W/ légm3 = meleg otthon
Egy átlagos lakótelepi lakás esetében:
50 m2 x 2,5m x 35W/légm3 = 4375W

Megtalálta a megfelelőt?

Kalkuláljon árajánlatot most!

Nem szereti a kalkulátorokat? Kérje árajánlatunkat a ajanlat@szak-solar.hu email címen, vagy kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal a 06 30 011 0860-es telefonszámon.

Bizonytalan maradt?

Lépjen velünk kapcsolatba!

Tegye fel kérdéseit, az  info@szak-solar.hu email címen, vagy keressen minket a 06 30 011 0860-as telefonszámon és GARANTÁLTAN nem marad megválaszolatlan kérdése!

Kiváltaná felhasznált energiáját napelemes rendszerrel?